Memmert HPP constant climate chambers: 0-70°C &10-90% rH

  • Op zoek naar een toestel voor milieu simulatie & langdurige materiaaltesten die stil, ruimtebesparend, milieuvriendelijk & extreem zuinig uitgevoerd moeten worden?
  • De HPP klimaatkasten zijn dankzij Peltier-technologie ideaal geschikt voor stabiele & nauwkeurige duurtesten.
  • De temperatuur van 0°C tot +70°C en de actieve be- en ontvochtiging van 10% tot 90% rH zijn optimaal afgestemd op de eisen van stabiliteitsproeven voor o.a. fabrikanten van farmaceutische producten (according to ICH Q1A).
  • Bovendien is het mogelijk deze klimaatkasten te voorzien van licht voor plantengroeitesten.
  • De HPP1400 heeft een temperatuurberiek van kamertemperatuur +15°C tot 70°C bij een vochtbereik van 10-80% rH

7 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Zeer nauwkeurige stabiliteitstests

Bent u op zoek naar een stabiliteitskamer voor omgevingssimulatie, materiaaltesten en stabiliteitstests die stil, ruimtebesparend, milieuvriendelijk en tegelijkertijd uiterst economisch zijn? Kies vervolgens de innovatieve Peltier-technologie in de HPP constante klimaatkamer voor stabiele en nauwkeurige langetermijntests. De temperatuurregeling van +0 C tot +70ºC, evenals de actieve bevochtiging en ontvochtiging van 10% tot 90% rH, zijn optimaal afgestemd op de vereisten van stabiliteitsanalyse.

- Temperatuurbereik tot +70°C
- 6 modelafmetingen (108 tot 1360 liter volume)
- 1 modelvariant met TwinDISPLAY
- digitaal geregelde actieve bevochtiging en ontvochtiging tot 90% rH
- dubbele deuren standaard: voorkoming van vervuiling en of temperatuurstijgingen of -daalingen, en tegelijkertijd een optimaal zicht op de gevoelige lading door brede glazen binnendeuren

 

Energiezuinige Peltier-technologie bespaart op lange termijn geld

De meeste stabiliteitstests worden uitgevoerd bij een temperatuur dichtbij de omgevingstemperatuur. Hier is de indrukwekkende economie van het verwarmings- en koelconcept met Peltier elementen te zien, al duizenden keren bewezen in Memmert-apparaten. In de loop van een testperiode van enkele maanden kan een energiebesparing tot 90% worden bereikt. Omdat het zo stil werkt, is de constante klimaatkamer niet alleen ideaal voor omgevingssimulatie en materiaaltests op de lange termijn, maar ook voor fokinsecten, zebravissen en reptielen.

Optionele verlichtingseenheid voor HPP met constante klimaatkamer

Als u de optie lichtmodule selecteert, kunt u deze unieke, precieze klimaatkamer ook gebruiken voor toepassingen zoals zaadontkieming, plantenteelt of het fokken van zebravissen of insecten, met name de Drosophila-fokkerij, in een constant klimaat en bij daglicht. Als alternatief kunt u kiezen voor koud wit licht (6.500 Kelvin) of een combinatie van koud wit en warm wit licht (2.700 Kelvin), dimbaar in stappen van 1%.

Temperatuur & vochtigheid werkbereik Memmert HPP modellen

Niet alle klimaatkamers zijn hetzelfde. Het vochtgehalte van de kamer, de omgevingscondities en het werkbereik voor temperatuur en vochtigheid zijn doorslaggevende factoren bij de keuze van het juiste apparaat. In het diagram hieronder ziet u de mogelijke temperatuur / vochtigheid-combinaties voor de vochtigheidskamers HCP modellen. Binnen het betreffende temperatuur-vochtigheidsbereik is een permanente werking zonder condensatie mogelijk. In welke mate condensatie kan optreden in het drempelbereik hangt af van het vochtgehalte van de kamer en de omgevingscondities.

Memmert HPP working range

terug naar top