Memmert ICH climate chambers: -10-60°C & 10-80% rH

  • Deze klimaatkasten zijn geschikt voor testen overeenkomstig met ICH-richtlijnen Q1B, optie 2 dankzij een optionele verlichtingseenheid
  • Bovendien zijn deze klimaatkasten geschikt voor testen van voedingsmiddelen, cosmetica & fotostabiliteitstesten
  • Optionaal: TL-lampen met koud wit licht met een lichtintensiteit van ca. 8000 Lux & CO2 regeling

Volgens de F-Gas regels mogen vanaf 1 januari 2022 geen apparaten met milieuschadelijke koelgassen meer worden verkocht. Tot nu toe werd koelgas R134a in de Memmert compressoren ingezet. Vanaf medio 2018 zijn daarom de nieuwe Eco modellen leverbaar die werken met CO2 als koelgas (R744).

Verdere details zie Memmert brochure.

13 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

13 artikel(en)

per pagina

Van laag naar hoog sorteren

Klimaatkamer ICH voor stabiliteitstests volgens ICH en GMP

De uitstekende homogeniteit in temperatuur en vochtigheid positioneert de klimaatkamer ICH in de internationale top van de stabiliteitstestkamers. Thermische overdracht naar binnen - warmte of koud - wordt gegarandeerd door een luchtjack met een groot oppervlak aan vier zijden. Dankzij zijn hermetisch afgesloten binnenruimte verbruikt de klimaatkamer ICH geen water zodra de instelpunten zijn bereikt. Wel op voorwaarde dat de deur niet wordt geopend. Twee hoogwaardige platina temperatuursensoren met wederzijdse bewaking garanderen een storingsvrije werking op lange termijn, zelfs als een sensor zou falen.

- 3 modellen: klimaatkamer ICH 110/260/750 temperatuur / vochtigheid, ICH 110L / 260L / 750L met licht, ICH 110C (260C / 750C met CO2-regeling temperatuurbereik van - 10°C tot + 60°C (modellen ICH), 0°C tot + 60°C (modellen ICH L), + 10°C tot + 50°C (modellen ICH C)
- 3 modelafmetingen (108 tot 749 liter volume)
- 1 modelvariant  met TwinDISPLAY
- digitaal geregelde actieve bevochtiging en ontvochtiging van 10 tot 80% rH
- dubbele deuren standaard: voorkoming van vervuiling en valpartijen of temperatuurstijgingen met een optimaal zicht op de belading van de kamer door brede glazen binnendeuren

ICH-stabiliteitstests (Q1B, optie 2) in de klimaatkamer ICH L

In de ICH L-klimaatkamer kunnen stabiliteitstests in overeenstemming met ICH-richtlijnen Q1B, optie 2, worden uitgevoerd dankzij een verlichtingseenheid. Fluorescentielampen met koud wit licht (daglicht: lichtkleur 865, 6.500 K) en UV-straling in het spectrale bereik van 320 - 400 nm. Daglicht en UV-licht voldoen aan de standaardverlichting D65.

Temperatuur & vochtigheid werkbereik Memmert ICH modellen

Niet alle klimaatkamers zijn hetzelfde. Het vochtgehalte van de kamer, de omgevingscondities en het werkbereik voor temperatuur en vochtigheid zijn doorslaggevende factoren bij de keuze van het juiste apparaat. In het diagram hieronder ziet u de mogelijke temperatuur / vochtigheid-combinaties voor de vochtigheidskamers HCP modellen. Binnen het betreffende temperatuur-vochtigheidsbereik is een permanente werking zonder condensatie mogelijk. In welke mate condensatie kan optreden in het drempelbereik hangt af van het vochtgehalte van de kamer en de omgevingscondities.

Working range Memmert ICH

terug naar top